Kategórie
Cibuľa Exhibition 1g
Cibuľa Exhibition 1g  Latinský názov: Allium L.  -názov odrody: Exhibition  ..
Por Bartek
1.00€
Por Bartek    – Latinský názov:  Allium porrum    -názov o..
Zobrazenie 1 až 2 z 2 (1 stránok)
Cibuľa

Cibuľa je zdrojom kyseliny askorbovej, karoténu a bielkovín. Žiadna kuchyňa na svete sa nezaobíde bez použitia tohto produktu. Je to on, kto dáva každému jedlu jedinečnú vynikajúcu chuť a vôňu, obohacuje jedlo o vitamíny, fosfor, vápnik, sodík a horčík. Okrem toho je to silné antiseptikum, ktoré ničí mnohé patogénne mikróby.

Odrody cibule

Existujú skoré a zimné odrody, ktoré sa vysievajú pred mrazom, aby na jar získali zeleň a potom zber veľkých cibúľ.

Výsev

Semená sa vysievajú v januári až marci, aby sa získali zelené alebo takzvané „semená“ na výsadbu v nasledujúcom roku. Pre zeleň sa sadenice pestujú na otvorenom priestranstve, v skleníku alebo skleníku. Zimný výsev sa vysádza koncom októbra. Na siatie semien je vhodná úrodná pôda, napoly zmiešaná s rašelinou. Semená sa vysievajú tak, aby na 1 cm² nebolo viac ako 3 semená. semená. Môžete siať do riadkov alebo do súvislého listu. Po dozretí vysokých stoniek sa zelená cibuľa môže použiť na jedlo. Starostlivosť o cibuľu a jej pestovanie Aby ste získali veľké a kvalitné cibuľky, mali by ste odrezať vrcholy sadeníc vysiatych v skleníku, aby sa zabezpečil väčší prísun živín ku koreňu. Sadenice sa vysádzajú na otvorenom priestranstve vo vzdialenosti 2-5 cm. Jeden od druhého. Ak sa semená vysievajú na otvorenom teréne, mala by sa dodržať aj táto vzdialenosť. Táto zeleninová plodina miluje vodu a slnko a hodiť sa jej budú aj organické hnojivá, ktoré si môžete vybrať z nášho katalógu. Polievanie by malo byť pravidelné, ale nie hojné. V sekcii „Všetko pre závlahu“ nájdete hadice, pištole, postrekovače a systémy kvapkovej závlahy. Polievanie by sa malo zastaviť 2 týždne pred zberom. Po dozretí drobných plodov sa uskladňujú do budúceho roka a vysádzajú sa na jar, aby získali plnohodnotné cibuľky.

Sledujte nás na sociálnych sieťach