Kategórie
Paprika  Corno di Toro Giallo 0.3g
Jedna z najobľúbenejších dedičných talianskych odrôd sladkej papriky, produkt národného výberu, ktor..
Paprika Bogna 0.5g
Paprika BOGNA  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody: BOGNA  - popis od..
Paprika CAYENNA
Paprika CAYENNA  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody:  CAYENNA &..
Paprika CYKLON
Paprika CYKLON   Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody: CYKLON  - ..
Paprika De Cayenne 0.3
Pikantná odroda. Podlhovasté červené plody obsahujú veľa vit. C, lykopén a kapsaicín, ktoré dodávajú..
Paprika GLORIA
Paprika GLORIA  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody: GLORIA  - p..
Paprika IGA 0.3g
 Paprika IGA  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody: IGA  - popis ..
Paprika LENA
1.00€
Paprika LENA  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody: LENA  - popis odro..
Paprika PADRON 0.2g
Paprika PADRON  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody: PADRON  - popis ..
Paprika Poypila 0.3g
Poupila paprika  Latinský názov: Capsicum L.  -názov odrody:  POUPILA &..
Paprika YVONA ostra
Paprika YVONA ostra Skorá odroda veľmi pálivej papriky. Červené ovocie,  krátke, krásne z..
Paprika ZORZA
1.00€
Paprika ZORZA  Latinský názov: Capsicum L.  – názov odrody: ZORZAopis odrody: ..
Zobrazenie 1 až 12 z 12 (1 stránok)
Paprika

 

Sladká paprika obsahuje komplex rôznych vitamínov a minerálov s rekordnými hladinami v niektorých polohách. Jedna červená paprika teda poskytuje 150 – 170 % odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Ovocie však obsahuje aj množstvo ďalších vitamínov: pyridoxín (najbežnejšia forma vitamínu B6) je dôležitý pre tvorbu červených krviniek ,
fylochinón (jedna z foriem vitamínu K), ktorý zohráva významnú úlohu pri zrážaní krvi a pevnosti kostí,
vitamín E potrebný pre fungovanie nervového a svalového systému,
vitamín B9, ktorý plní mnoho úloh a stáva sa obzvlášť dôležitým počas tehotenstva,
betakarotén sladkej papriky (provitamín A), ktorý je zodpovedný za redoxné procesy, metabolizmus, reguláciu syntézy bielkovín, funkčnosť bunkových membrán.
 
 
 
Ak nemáte skleník, potom sa semená papriky musia zasiať vo februári, aby rastliny mali 90-100 dní až do presádzania v máji. Paprika neznáša zber, preto sa snažte semená ihneď zasiať do jednotlivých rašelinových kvetináčov s priemerom asi 8-10 cm.Nemá zmysel používať veľké kvetináče kvôli pomalému vývoju jej koreňového systému. Substrát na pestovanie sadeníc papriky by mal byť ľahký a sypký a pozostávať z 2 dielov humusu zmiešaného s 1 dielom piesku a 1 dielom zeminy. Na 1 kg takejto zmesi je potrebné pridať lyžicu popola. Semená papriky vyžadujú ošetrenie pred výsadbou - musia sa uchovávať, kým nenapučia päť hodín vo vode, ktorej teplota je asi + 50 ° C. Potom ich treba na 2-3 dni vložiť na klovanie do vlhkej handričky, teplota v miestnosti je asi +20°C. Po vykonaní takejto jednoduchej predpestovacej prípravy semien dostanete sadenice doslova nasledujúci deň po zasiatí. Semená zasiateho korenia treba dôkladne zaliať a hneď potom prikryť igelitom alebo sklom. Pred klíčením môžu byť na akomkoľvek teplom (asi + 22 ° C) mieste, pričom na osvetlení nezáleží, je možné v tme. Po vyklíčení je optimálna teplota na pestovanie sadeníc cez deň asi +26...+28°С, v noci asi +10...+15°С.

 

Sledujte nás na sociálnych sieťach