Kategórie
Por Bartek
1.00€
Por Bartek    – Latinský názov:  Allium porrum    -názov o..
1.00€
Zobrazenie 1 až 1 z 1 (1 stránok)
Por

V porovnaní s cibuľou nie je pór taký populárny, no obraz sa neustále mení, keďže záujem o rastlinu sa neustále zvyšuje. V skutočnosti špecifikovaný zástupca flóry a z neho získaný olej obsahujú veľké množstvo vitamínov, ako aj draslíka a priaznivo pôsobia na pečeň. Pór sa aktívne používa ako korenie a je skvelým pomocníkom pri únave, obličkových kameňoch, reume a obezite. Zvláštnosti podmienok pre rastliny Napriek tomu, že samotná kultúra pochádza z teplého Stredomoria, dokonale prežíva v mrazivých podmienkach (netolerancia chladu sa pozoruje iba v počiatočnom štádiu rastu). Žiarovky dospelých rastlín sa nebojí ani -7 ° C. Pór môže potešiť vynikajúcimi chuťovými vlastnosťami už 2 roky, pretože v tomto období úspešne tvorí koreňový systém, bielu cibuľku dlhú cez 10 centimetrov (ktorá sa mení na nepravú stonku) a veľa vysokých listov. V druhom roku sa tvoria semená a stopky (výška periantu môže dosiahnuť 2 m (s kvetenstvom v tvare dáždnika)). Pred nákupom semien póru sa musíte oboznámiť s rôznymi odrodami: Typy skorého dozrievania vám umožňujú dosiahnuť požadovaný výsledok do 150 dní. Napriek tomu, že takáto cibuľa netrvá veľmi dlho, vyznačuje sa vysokou produktivitou a schopnosťou vytvárať šťavnaté, mäsité zelené; Odrody v polovici sezóny môžu dozrieť za 170 dní a považujú sa za vynikajúce riešenia na zimné skladovanie; Neskoré odrody sa vyznačujú zvýšenou odolnosťou voči chladu a dozrievajú aj za 210 dní. Odporúča sa pestovať semená póru v oblastiach, kde predtým rástli strukoviny, kapusta a solanaceous plodiny. Vynikajúcu úrodu môžete získať na úrodných a sypkých pôdach, ktoré boli silne oplodnené a majú hlboké hladiny podzemnej vody. Majiteľ pozemku s vysokou kyslosťou ju musí nevyhnutne znížiť, inak sa neoplatí čakať na plnú úrodu.

Sledujte nás na sociálnych sieťach